رژ لب و خطرات فراوان آن

رژ لب و خطرات فراوان آن

رژ لب و خطرات فراوان آن

قبل از اشاره به مضرات و خطرات استفاده از رژ لب شیمایی، می خواهیم با بررسی تاریخچه ورود این ماده آرایشی در بین خانم های ایرانی و چگونگی محبوبیت استفاده، بدون توجه به عوارض مضر آن نکاتی را به شما بگویم که کمک خواهد کرد بتوانید با خرید یک رژ مناسب و بدون خطر نیاز روزانه خود در استفاده از رژ لب را برطرف کنید.

تبلیغات رسانه‌ای تبلیغ رژ لب :

شبکه های مختلف ماهواره ای پر است از تبلیغات رنگ و لعاب دار لوازم آرایشی شیمایی و مضر که با استفاده از مدل و مانکن‌های معروف سعی در ترغیب و جادوی شما برای خرید و استفاده از آنها دارند. برخی از تبلیغات چنان با کلمات بازی می‌کنند که در نگاه اول باور می‌کنیم حرف این اشخاص درست است.

دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم دنیای پر از دروغ و نیرنگ است. به لطفا رسانه‌های سودجو که سلامتی انسان‌ها را تحت شعاع قرار می‌دهد، متاسفانه برخی افراد هم با کوتاه بینی به دنبال تبلیغات آنها وارد بازی این رسانه‌ها می‌شوند. اما فکر نمی‌کنند که در آینده چه خطراتی برای آنها دنبال خواهد داشت.

 

رژ لب خوب است یا بد؟

رژ لب خوب است یا بد؟

رژ لب تنها لوازم آرایشی است که بسیار از خانم ها از بچگی تا بزرگسالی از آن در مناسبت های مختلف و امور روزمره استفاده می‌کنند. استفاده از رژ لب از کرم صورت نیز بیشتر است. اما همیشه موادی که در زمینه تولید لوازم آرایشی بخصوص تولید رژ استفاده می شود، ارتباط مستقیمی با سلامتی ما دارد،

استفاده از رژ لب حس و حال و روانی مانند اعتماد به نفس و جذابیت را در خانم‌ها ایجاد می کند، و بسیاری از خانم بدون توجه به خواص و مضرات استفاده از آن، به صرف تبلیغات زبانی اطرافیان آن را تهیه و استفاده می کنند. اما می دانستید می توانید با دقت در چند نکته مهم، رژ لب بدون خطر را خرید و استفاده کنید؟ در ادامه با گذری بر تاریخ پیدایش رژ به مضرات آنها اشاره خواهیم کرد.

بازار پر سود رژ لب

قدمت اولین رژ لب تاریخ به 5 هزار سال پیش در کشور مصر و بین النهرین بر می گردد، که زنان آن زمان برای زیبایی خود برای خدایان، از رژ لب استفاده می‌کردند. ترکیب رژ قدیمی از یک نوع قارچ قرمز رنگ و ترکیب آن با موادی مانند برم و ید تهیه می شد.

کلئوپاترا یکی از زنان فرعون مصر از نوعی سوسک به نام کارمین که بیماری‌زا هم بود با ترکیب مورچه های قرمز رنگ برای ماندگار کردن رژهای آن زمان استفاده می کردند.

رژ لب در جوامع قرون خرافه پرستی وسطایی در اروپا ممنوع بود. همان کشورهای اروپایی که آن‌زمان ایرانیان را بربر می‌نامیدند خود بدتر از بربر با اعتقادات بیخودی استفاده از رژ یک نوع شیطان پرستی تصور می‌کردند.

اولین رژ لب در خاندان سلطنتی توسط ملکه الیزابت اول، در انگلستان (بعدها مرکز شرکت های سودجو) به عنوان مد به جامعه اروپا راه یافت.

رژهای تولید شده در زمان قرن نوزدهم به صورت گیاهی و ارگانیک از گیاهانی مانند روغن کرچک، نارگیل و غیره و با ترکیب رنگ‌های طبیعی گیاهان مختلف تولید و عرضه می‌شد. مضرات استفاده از این نوع رژها برای سلامتی انسان خطر بالایی نداشت و کاملا پایدار و سلامت محور بودند.

بعدها شرکت های سودجو با استفاده از پیشرفت های علمی و ترکیب مواد شیمایی ارزان، اقدام به تولید انواع رژ لب در رنگ های مختلف کردند، و با سانتاژ خبری با مانکن و مدل های عکاسی، توسط رسانه های خود برای پر کردن جیب اربابان خود رژ های مصنوعی شیمایی آغشته به مواد سمی را روانه بازار کردند تا رژهای گیاهی و ارگانیک را به حاشیه ببرند!

 

پیشنهاد ما برای مطالعه : خواص کرم آلوئه ورا

 

رژ لب گیاهی

رژ لب گیاهی از چه موادی ساخته می‌شود؟

عموما ماده تشکیل دهنده رژ موم و روغن است. در رژهای شیمایی برای پایداری بیشتر با ترکیب مواد آزمایشگاهی مضر، آن را غنی و با رنگ‌های شیمایی به اشکال مختلف تولید می‌کنند.

هیچ از رنگ های رژ لب صنعتی، طبیعی نبوده و همگی از رنگ های مصنوعی و خوراکی در ترکیب خود استفاده می‌کنند. بخصوص رژهای ساخت کشور چین که همگی آنها مضر و برای سلامتی خطرناک هستند.

موم به دلیل حالت پذیری بالا و قابلیت جامد بودن در هر شکل دلخواه قابل فرم گیری می‌باشد. علاوه بر این به سادگی با بزاق و گرمای بدن حل شده و جذب می‌شود. موم‌های استفاده شده در رژ شامل موم گیاه کندلیلا، موم زنبور عسل و گیاه کارنابای برزیلی تهیه می‌شود.

روغن گیاهی استفاده شده در تهیه رژ لب شامل روغن کرچک، انواع روغن های نباتی، روغن معدنی و لاتولین در برخی از موارد از کره کاکائو استفاده می شود. هم موم و هم روغن نزدیک 60 درصد از وزن مواد تشکیل دهنده رژ لب می باشد.

 

آشنایی با ترکیبات مضر رژ لب صنعتی و مصنوعی :

استفاده از فرمالدئید :

استفاده طولانی مدت و زیاد از آن باعث ایجاد حساسیت در لب خواهد شد. علاوه بر این باعث ضعف عمومی بدن شده و علایمی بی حالی و کسلی را به همراه دارد.

رنگ‌های مصنوعی :

رنگ های مصنوعی از روش ترکیب مواد شیمایی تهیه می‌شود. خیلی از این مواد به دلیل ترکیب چند عنصر شیمایی، عوارض مختلف پوستی و مشکلات داخلی برای بدن پدید می آورند.

استفاده از سرب در رژ لب

استفاده از سرب :

در خیلی از ترکیبات رژ لب صنعتی و شیمایی از این فلز سنگین و به شدت سرطان زا استفاده می شود. سلامتی شما برای شرکت های سودجوی معروف جهانی که برای پر کردن جیب خود دست به هر ترفندی می‌زنند و فقط به فکر فروش هستند، مهم نیست. مشکلات سرب شامل ایجاد ناباروی، عقب ماندگی ذهنی و کم خونی و از همه مهمتر انواع سرطان است.

همچنین مواد فلزی مضری همچون آلومینیوم، جیوه، کبالت، کروم، کاستیوم، منگنز، منیزیم نیز در ترکیبات آنها استفاده می شود که هرکدام دارای مضراتی مختص به خود می‌باشد.

رنگ کارامین :

یکی از بدترین رنگ‌های صنعتی است که از سوسک سیاه و بیماری زا تهیه می‌شود. همان سوسکی که در پیدایش رژ لب یکی از همسران فرعون مصر از آن استفاده می کرد. یکی از دلایل مشکلات پوستی و آلرژی زاد بودن رنگ کارامین است.

استفاده از قطران زغال سنگ :

یک ماده سمی است که بسیاری از مواد تشکیل دهنده رنگ قرمز رژ لب از این ماده تهیه می‌شود. این ماده در معده باعث ایجاد تهوع، دل درد و مشکلات گوارشی زیادی می‌شود. حتی برخی از رنگ های استفاده شده می تواند باعث ایجاد خشکی لب شوند.

اسانس سنتزی :

بوهای معطر استفاده شده در رژهای لب از این ماده گرفته می‌شود. یکی از مواد شیمایی که باعث خشکی و ایجاد التهاب در پوست بخصوص لب می شود. همچنین از مواد سرطان زایی مانند بنزیل بنزوات، پارابن و فنواکتانول نیز استفاده می‌شود.

 

آیا می دانستید بیشتر خانم هایی که رژ لب به صورت زیاد استفاده می‌کنند در طول عمر خود نزدیک دو کیلوگرم از این مواد را وارد بدن خود می‌کنند. عمده سرطان مختلف خانم‌ها از همین مواد سرچشمه می‌گیرد.

رژ لب سم خطرناک دوره بارداری :

خانم هایی که وارد دوره بارداری شده اند باید استفاده از رژ لب را غلاف کنند. جدا از اینکه مضراتی برای مادر دارد در جنین نیز اثرگذار است.

به دلیل ترکیبات بالای مواد شیمایی که در بالا اشاره شد همگی آنها از طریق بزاق و خوردن مادر به جنین هم منقل می شود.

بیماری مختلفی مانند نقص نوزاد، کم خونی، فلج شدن، عارضه دار بودن، زردی، عقب ماندگی ذهنی، مشکلات تنفسی و غیره بخصوص مرگ و میر ناشی از مصرف زیاد مواد مضر رژ لب است.

سرب که یک ماده درخشان کننده در رژ لب می‌باشد یکی از دلایل پارگی کیسه آب و زایمان زودرس می‌باشد.

سرطان پوستی در استفاده از رژ لب

تمام کرم‌های پوست، از ماده ای ضد اشعه آفتاب به نام SPF (Sun protection factor) استفاده می‌کنند.

این ماده با ایجاد یک لایه محافظ با جلوگیری از اشعه آفتاب از پوست بخصوص پوست نازک لب از بروز سرطان پوستی مانند  کک و مک و خال جلوگیری می‌کند.

ماده براق کننده رژ لب به دلیل استفاده از مواد شفاف یک رسانای عالی برای انتقال و جذب اشعه‌های مضر آفتاب روی لب و نتیجه ایجاد عارضه‌هایی مانند سرطان پوستی می‌شود.

 

رژ لب اکلیلی

رژ لب اکلیلی و حجم دهنده

سعی کنید از خرید رژ های اکلیلی خودداری کنید. رژهای اکلیلی تا 24 ساعت قابلیت ماندگاری دارند و صرفا جهت ایجاد توجه و جذابیت بیشتر در برخی از رژ های لب استفاده می‌شود. اکلیل‌ها جدا از مضراتی که روی انسان دارند روی طبیعت و زیست محیطی هم تاثیر مخربی دارند.

شما هرچقدر مراقب باشید از اکلیل استفاده شده در رژ را قورت یا نخورید باز مقداری از آن در جرم مولکولی ریز وارد بدن خواهد شد. یکی از دلایل اصلی نابود شدن کبد خانم‌ها همین استفاده از مواد اکلیلی است. علاوه بر این تسریع کننده و ایجاد بستری مناسب برای ابتلا به انواع سرطان در انسان می‌باشد.

دانشمندان زیادی استفاده از اکلیل در تولید لوازم آرایشی را مضر اعلام کردند که نه تنها سلامتی انسان را به خطر می اندازد به طبیعت زمین هم آسیب فراوانی می زند. یک ذره اکلیل هزاران سال طول می کشد که جذب شود.

اما شرکت های گلوبالیستی که صنعت بهداشت را در مشت خود دارند، بدون توجه به دلسوزان طبیعت فقط به فکر پر کردن جیب کمپانی‌های خود هستند. مدل های انسانی و تبلیغات جذاب یکی از ترفند های این شرکت‌ها برای فروش رژ لب‌های اکلیلی است.

رژ لب حجم دهنده :

این نوع رژها مد بوده و برخی از خانم‌ها به تقلید از برخی مریض حال شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، به سوی خرید و استفاده از رژ لب حجم دهنده می روند.

رژ لب حجم دهنده علاوه بر اینکه فرد را به التهاب پوستی و پوسته پوسته شدن لب به دنبال آن ایجاد خارش مبتلا می‌کنند، تا چند برابر خطر بالایی نسبت به رژ لب‌های معمول دارد.

 

انواع بیماری های ایجاد شده در استفاده از رژ لب

انواع بیماری های ایجاد شده در استفاده از رژ لب

بیماری عفونی و ویروسی :

وجود تبخال و آلرژی یکی از اولین اثرات بد رژ لب می‌باشد. سعی کنید از رژ لب گیاهی و طبیعی استفاده کنید.

اگر مایل به استفاده از رژهای گیاهی نیستید و اصرار دارید از رژهای صنعتی استفاده کنید بهتر است ابتدا روی دست خود کمی بمالید.

در صورت ایجاد خارش یا حساسیت از مصرف آن خودداری کنید. تبخال یکی از ویروس‌هایی است که به سرعت سرایت می‌کند.

علاوه بر این در معاشقه های عاشقانه همسر شما یا دوست شما بیشتر از خود شما در معرض خطرات استفاده از رژ لب خواهد بود.

در آرایشگاه‌ها از رژ لب عمومی استفاده نکنید. پیشنهاد می شود یک رژ  اختصاصی همراه خود داشته باشید. با اینکار علاوه بر اینکه تا حدودی مراقب سلامتی خود هستید، از ابتلا شدن به تبخال و بیمارهای پوستی که ممکن است دیگران به آن مبتلا باشند کنار خواهید ماند.

خارش و پوسته شدن لب

یکی از عوارض شایع رژ لب ابتلای فرد به بیماری سرطان پوستی نظیر خارش و خشکی پوست می‌باشد. اگر از رژ لب استفاده می کردید باید آن را کنار بگذارید و صرفا از کرم های دارای خاصیت SPF استفاده کنید.

بلوغ زودرس در دختران

طی آزمایشی که در یکی از موسسات تحقیقی سلامت در آمریکا انجام شد از بین 700 دختر مورد آزمایش نسبت به استفاده از سرب بین سن 6 تا 11 سال مشاهده شد 75 درصد آنها به بیماری بلوغ زودرس مبتلا شدند. بیماری زودرس در دختران باعث ایجاد مشکلات پوکی استخوان، از بین رفتن کبد و ریه و ابتلا به سرطان می‌باشد.

یائسگی زودرس

طی تحقیقاتی در یکی از دانشگاه‌های آمریکا، مشخص شد رژ به دلیل دارا بودن انواع فلزات سنگین و مواد مضر باعث ایجاد یائسگی زودرس در خانم‌ها می شود. از بین 32 هزار داوطلب طی فرایند آزمایش ادرار و خون مشخص شد 10 درصد آنها به بائسگی زودرس مبتلا شدند. در نتیجه آزمایشات آنها بیش از 111 ماده مضر دیده شد که بسیاری از آنها، ناشی از استفاده رژ بوده است.

 

استفاده از رژ لب گیاهی

استفاده از رژ لب گیاهی به جای رژ لب صنعتی و شیمایی

اگر فکر می کنید مطالب مطالب بالا صرفا برای بد جلوه دادن رژ صنعتی و مصنوعی بوده است به عهده خود شما می گذاریم.

اما اگر واقعا به سلامتی خود، اطرافیان و نوزاد خود اهمیت می دهید پیشنهاد می‌‎کنیم سلامتی خود را قربانی زیبایی کوتاه مدت نکنید. سلامتی مانند رژ لب خریدنی نیست.

خواص رژ لب گیاهی :

اگر جستجویی در اینترنت بزنید کمتر مطلبی در مورد رژ لب گیاهی پیدا خواهید کرد. چرا که شرکت های جهانی سودجو با کنترل رسانه‌ها و اطلاعات غلط دوست دارن مردم به مصرف مواد دارویی شیمایی روی بیاورند تا دستگاه پولساز طویل آنها تخته نشود.
رژ گیاهی دارای روغن های طبیعی گیاهی که سرشار از ویتامین مانند A+E می‌باشد، در رژ گیاهی به وفور وجود دارد که به صورت کاملا طبیعی از مضرات آفتاب و خشک شدن پوست به دلیل مرطوب نگه‌داشتن برخوردار است.

به ندرت در برخی از خانم‌ها ممکن است به دلیل حساسیت با بیماری زمینه‌ای استفاده از آنها مضر باشد، که پیشنهاد می‌شود از مشاوره پزشکی استفاده کنند.

در فرمولاسیون رژ گیاهی از موم طبیعی مانند عسل برای حفظ رطوبت با ترکیب مواد طبیعی مانند روغن نارگیل و بادام استفاده می‌شود. تمام این روغن‌ها هیچ ضرری به بدن شما در استفاده از رژ ندارد. دیگر استفاده از کارامین سوسکی در رژ لب‌های گیاهی وجود ندارد.

در کنار موارد بالا بیش از 10 رنگ مختلف طبیعی که از مواد معدنی و گیاهان فاقد سرب تهیه می شود استفاده می شود. خوردن یا معاشقه با آن هم هیچ مضراتی نسبت به دیگران نخواهد داشت. جدا از این با خواص خود باعث تقویت و شاداب ماندن پوست لب شما خواهد شد.

متاسفانه رژ یکی از پر استفاده‌ترین مواد مصرفی در جامعه ایرانی می‌باشد. عدم توجه به تجارب و یافته های علمی و تحقیقی همیشه باعث ایجاد مشکلات زیادی در زندگی افراد می شود.

پیشنهاد می کنیم یکبار دیگر مطالب بالا را مطالعه کنید و بعد تصمیم بگیرید از رژ گیاهی استفاده کنید یا رژ مصنوعی که شیمایی بوده و توسط عکس و تبلیغات رنگی روزانه خرد ذهن شما می دهند.

تکرار می کنیم : این نکته به خاطر داشته باشید که رژ لب خریدنی است اما سلامتی خریدنی نیست. انتخاب با شماست.

 

5 / 5. 1

2 دیدگاه برای “رژ لب و خطرات فراوان آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *