درمان ترک پا به سادگی و با کمی مراقبت و استفاده از کرمهای ترک پا در خانه قابل درمان است. اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که از ترک پا و گیر کردن آن به فرش و موکت یا هنگام راه رفتن و استحمام دچار اذیت میشوید، پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا انتها بخوانید تا با روشهای مختلف و ارزان درمان خانگی ترک پا آشنا شوید.
استفاده از کرم ترک پا
تنوع زیادی از انواع کرم ترک پا در بازار و فروشگاه بیوتی گیاهی وجود دارد که میتواند در درمان بسیاری از ترکهای پا به شما کمک کند. اما ما در اینجا قصد نداریم کرمهای ترک پا را تبلیغ کنیم! بلکه میخواهیم با روشهای اصولی استفاده از کرم ترک پا بتوانید از خواص اثرپذیری بالای ان برخوردار باشید.
قبل از بررسی روشهای اصولی و درست استفاده از کرمهای ترک پا لازم است با علل به وجود آمدن ترک پا و چگونگی مراقبت های ترک پا، در طول شبانه روز را بدانید تا کمتر نیازی به استفاده از کرم های ترک پا داشته باشید.
علل به وجود آمدن ترک پا
ترک پا یک نوع بیماری پوستی میباشد که به دلایل مختلفی از جمله فعالیت زیاد بصورت سراپایی، راه رفتن، ورزشهای سخت به وجود میآید. در برخی افراد به دلیل کمبود ویتامینهای بدن بخصوص در خانمها یکی از علل اصلی ترک پا می باشد. عدم استفاده از جوراب در هنگام کفش پوشیدن، عدم استفاده از دمپایی مناسب در هنگام در فعالیت های خانه از علل اصلی بروز ترک پا در خانمها میباشد.
عوامل دیگری نظیر تغییرات فصلی از نظر نوع آب و هوای سرد و خشک نیز یکی از علل به وجود آمدن ترک پا میباشد. کمبود ویتامینهایی نظیر E،کلسیم،آهن، روی، اسیدهای چرب امگا 3 نیز در علت به وجود آمدن ترک پا اثرگذار هستند. علت هر چیزی که باشد اگر به موقع نسبت به رفع و درمان آن اقدام نشود در آینده باعث به وجود آمدن ترکهای عمیقتر و نیازمند نگهداری طولانی مدت خواهد بود.
نشانههای پیدایش ترک پا
سرخ شدن و پوسته پوسته شدن پا :
خشک شدن و به دنبال آن ایجاد ترکهای ریز در پا، یکی از نشانههای اولیه بیماری ترک پا میباشد. نادیده گرفتن آنها باعث ایجاد خطوط ترک و در نتیجه بزرگ و عمیق تر شدن آن خواهد بود. این مشکل به دلیل تجمع سلولهای مرده در یک نقطه و سفت شدن آنها میباشد، که به مرور بر اثر فشار و فعالیت روزانه مانند تلنگری پوست کف پا را زخم و عفونی خواهد کرد.
به وجود آمدن خارش پوست :
پوست با از دست دادن آب خود به مرور باعث کوچکترین شدن لایه بیرونی پا و در نتیجه جمع شدگی و ایجاد لایههای خطی کشیده در سطح پا میشود. در طول این مدت پا دچار خارش خفیف یا شدید بسته به توان بدنی فرد میشود.
خونریزی و ترشح از ناحیه ترک پا :
این نوع مشکل عموما در پاشنه پا به وجود میآید. با به وجود آمدن ترکها و نفوذ آن به لایه زیرین باعث عفونت و در نتیجه خونریزی میشود. استفاده از جوراب و کفشهای تنگ در تشدید این مشکل نقش بالایی دارد.
اضافه وزن بالا :
با افزایش وزن و چاقی، کل سنگینی بدن با فشار مضاعف روی کف پا باعث به وجود آمدن مشکلات متعددی از جمله ترک پا میشود. ترکهای به وجود آمده ناشی از فشار مضاعف به پا باعث ایجاد ترک و زخمهای عمیق میشود. مشکلات ناشی از افزایش وزن در مربیان و افرادی که با محیط مرطوب مانند مربی استخر فعالیت دارند به دلیل تماس مداوم با آب و مواد شیمایی این مشکل بیشتر دیده میشود.
بیماری پسوریازیس :
یکی از بیمارهای نادری میباشد که عموما در کف دست و کف پا به وجود میآید. قرمز شدن و ملتهب شدن پوست از نشانه بارز این بیماری میباشد. بیماری پسوریازیس با خشک کردن پوست باعث به وجود آمدن ترکهای ریز همانند چرم میشود که پوست انعطاف خود را از دست داده و در صورت کشیده شدن زخم شده و باعث مشکلات پوستی دردناک میباشد.
عفونتهای قارچی :
این بیماری عموما در افراد مسن و سن بالا به وجود می آید. در نگاه اول پوست دچار خشکی میشود که بیک حالت عادی است. بعدها با پیشرفت بیماری و ایجاد ترکهای ریز به ناحیه اطراف ناخن گسترش پیدا میکند که در این صورت میتوان علت آن را به بیماری پوستی قارچی نسبت داد. این بیماری نیاز به مراجعه به پزشک دارد.
کمبود ویتامین :
دیابت، کم کاری تیروئید و مشکل سو تغذیه بخصوص کمبود ویتامینهای مهم بدن یکی از رایجترین علل به وجود آمدن مشکل ترک پا می باشد. ویتامین A به دلیل داشتن اسیدهای چرب مغذی سلولس مانند لینولبیک، لینولییک، اسید گاما یکی از مهمترین ویتامین جلوگیری کننده از ترک پا میباشد.
آب و هوای سرد :
در فصل زمستان بدن به دلیل نیاز به گرما رطوبت پوست خود را از دست داده و دچار خشکی پوست میشود. حمام بسیار داغ، مرطوب نکردن پاها، نخوردن آب کافی و دیابت از علل دیگر اصلی ترک پا در فصل زمستان میباشد.
دیگر عوامل به وجود آورنده ترک پا
- ایستادن به مدت طولانی
• شستشو و تماس ممتد پوست با آب داغ
• شوینده شیمایی قوی
• استفاده از کفش نامناسب
• مشکلات بیماری کلیوی
• بیماری کم کاری تیرویئد
• دوران حاملگی
• بیماری عفونی قارچی
• پیر شدن و افزایش سن
نگهداری و مراقبت از پا در مقابل ترک پا
درمان ترک کرم پا با استفاده از کرم مرطوب کننده
به دلیل وجود سیستم عصبی گسترده در زیر پا عموما چربی کف پا بسیار کم است. لذا نسبت به دیگر جاهای بدن خیلی زود خشک میشود. انواع مرطوب کننده و کرمهای گیاهی متنوعی وجود دارد، بسته به شدت و میزان پوست خود میتوانید از یکی از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید.
جهت استفاده از کرم مرطوب کننده پوست پا ابتدا پای خود را به خوبی بشوید. مقداری از کرم را روی کف پا بمالید و به آرامی و به دقت ماساژ دهید تا کرم جذب بدن شود. پیشنهاد میشود اگر قصد دارید بیرون بروید از جوراب استفاده کنید تا کرم مالیده شده خاصیت خود را از دست ندهد.
قرار دادن پا در تشت آب برای درمان ترک پا
قرار دادن پا در یک تشت آب ولرم کمک میکند خونرسانی بهتری در سراسر کف پا جریان پیدا کند. علواه بر این، باعث شستشوی سلولهای مرده از کف پا شده و از ضخیم شدن پوست کف پا که یکی از عوامل مهم در ایجاد ترک پا است جلوگیری میکند.
برای استفاده از تشت آب گرم ابتدا پای خود را به مدت 20 دقیقه درون آب قرار دهید. بعد از اتمام پای خود را با حوله نرم خشک کنید. برای جلوگیری از بخار شدن آب و رطوبت کف پا از کرم های نرم کننده و لایه بردار استفاده کنید. همزمان از این روش میتوانید، برای از بین بردن بوی بد پا از ضدعفونی کننده های مرغوب استفاده کنید نا بوی بد پا از بین برود.
درمان ترک پا با عسل
عسل به دلیل دارا بودن خواص آنتی باکتریایی قدرتمندی که دارد مناسبترین گزینه برای درمان ترک پا میباشد. وقتی که از روش تشت آب برای تمیز کردن کف پا استفاده کردید، میتوانید بعد از خشک کردن با مالیدن مقداری عسل رطوبت پوست را تامین و نگهدارید. پیشنهاد میشود در زمان خواب از جوراب ضخیم برای جلوگیری از چسبندگی آن استفاده کنید.
درمان ترک پا با روغن نارگیل
روغن نارگیل به دلیل خاصیت آبرسانی و خواص ضد التهابی قدرتمندی که دارد یکی از گزینه مناسب برای مرطوب نگهداشتن و هیدراته کردن پوست کف پا میباشد. اگر ترک پای شما زخم شده و یا دچار عفونت است میتوانید، بعد از اینکه پاهای خود را با آب ولرم شستشو و تمیز کردید با مالیدن مقداری روغن نارگیل علاوه بر آبرسانی به سلولهای پوست پا نسبت به درمان زخم و عفونت کف پا کمک کنید.
درمان ترک پا با ترکیب مواد لایه بردار
برای لایه برداری از پوست کف پا، در هر بار استحمام میتوانید از سنگ پا استفاده کنید. جهت استفاده از سنگ پا باید به آرامی به صورت دورانی و آرام سنگ را به کف پای خود بمالید. بعد از تمیز کردن و شستشو با آب با استفاده از کرمهای مرطوب کننده روش بالا نسبت به لایه برداری اقدام کنید.
لایه بردارهای شیمایی نیز وجود دارد که ممکن است به دلیل حساسیتهای پوستی برای شما مشکلاتی به وجود بیاورید که میتوانید زیر نظر پزشک از لایه بردارهای شیمایی استفاده کنید. اما پیشنهاد ما این است که سعی کنید از مصرف مواد شیمایی پرهیز کنید.
درمان ترک پا با شوینده های حاوی لیستر
برخی شویندهها به نام Listerine برای درمان ترک پا به استفاده از لایه برداری بسیار مفید است. این شویندهها به دلیل دارا بودن موادی مانند الکلهای نوع دنالتوره شده، تیمول،اکالیپوتل، منتول و بسیاری از مواد شیمایی دیگر به عنوان یک شوینده ضد میکروبی عمل میکند.
با ترکیب این شویندهها با موادی مانند سرکه و آب ولرم میتوانید به عنوان یک ترکیب عالی برای لایه برداری پوست در زمان شستشو استفاده کنید. جهت استفاده از این روش میتوانید هر شب قبل از خواب با ترکیب این مواد پاهای خود را شستشو دهید سپس تا صبح یک جوراب بپوشید و اجازه دهید تا مواد روی سطح پوست بماند.
صبح با شستشوی پا و خشک کردن آن میتوانید به عنوان یک لایه بردار با خاصیت آنتی باکتری عالی تا شب فعالیت روزانه خود را انجام دهید.
درمان ترک پا با استفاده از جوش شیرین
با نسبت دو سوم آب گرم و آب سرد یک تشت مناسب آماده کنید. بین سه قاشق غذاخوری جوش شیرینی در تشت بریزید و آن را خوب به هم بزنید تا جوش شیرین کامل حل شود. پای خود را به مدت 10 تا 15 دقیقه در داخل آن قرار دهید و گاهی به آرامی تکان دهید تا پوست خوب خیس بخورد.
با یک سوهان یا سنگ پا به آرامی سطح کف پا را اسکرایپ کنید. و با آب تمیز بشوید و خشک کنید. سعی کنید برای حفظ رطوبت از نرم کنندههای مناسب بعد از شستشو استفاده کنید.
روغن نارگیل در درمان ترک پا
در هر پاشویه استفاده از روغن نارگیل برای حفظ رطوبت و آبرسانی پوست پیشنهاد شده است.روغن نارگیل به دلیل داشتن مواد ضد التهابی و آنتی باکتریایی علاوه بر حفظ رطوبت پا، نسبت به درمان پوستهایی که ترک خونی یا زخم هم شده است، مناسب میباشد.
درمان ترک پا با استفاده از لیمو ترش
برای درمان ترک پا با استفاده لیمو ترش بهتر است در شب یا زمانی که نشسته هستید استفاده کنید. برای این کمار ابتدا یک لیموی تازه را به دو نیم برش کنید. دو سوم آب آن را بگیرد. سپس آن را روی پاشنه و کف پا بکشید تا کامل خیس و مالیده شود.
سپس لیمو ترش را با استفاده از جوراب بصورت ثابت روی پاشنه قرار دهید و به مدت نیم ساعت منتظر باشید تا کامل اثر کند. پیشنهاد میشود در شب موقع خواب انجام دهید سپس صبح پای خود را بشوید.
درمان ترک پا با استفاده از روغن زیتون
روغن زیتون یک آبرسان قوی است که تاثیر زیادی در مرطوب نگهداشتن پوست دارد. پیشنهاد میکنیم بعد از اینکه پاهای خود را به یکی از روشهای بالا شستشو دادید با چند قطره روغن زیتون آن را خیس و به آرامی ماساژ دهید. اینکار را در شب انجام دهید . با پوشیدن یک جوراب ضخیم تا صبح آن را روی پوست بگذارید بماند. سپس صبح آن را شستشو دهید.
استفاده از موز برای درمان ترک پا
یک موز رسیده را به صورت پوره در بیاورید. آن را با نصف آووکادو مخلوط و یک ماسک و کرم درست کنید. کرم به دست آمده را روی پوست کف پا بمالید و به مدت 15 تا 20 دقیقه بگذارید روی پوست بماند. سپس با آب ولرم آن را شستشو دهید.
استفاده از روغن پارافین برای درمان ترک پا
روغن پارافین یک نرم کننده و آبرسان قدرتمندی برای برای پوست بخصوص پوست کلفت میباشد. پیشنهاد میشود برای استفاده از این روش در شب و قبل از خواب انجام دهید. مقداری پارافین را حرارت دهید تا آب شود.
سپس آن را به آرامی روی پوست پا بکشید و خوب ماساژ دهید. یک جوراب بپوشید و تا صبح بگذارید روی سطح پا بماند. سپس صبح آن را شستشو دهید.
روشهایی برای جلوگیری از ایجاد ترک پا
- سعی کنید از کفش و جوراب مناسب استفاده کنید.
- اگر در طول روز بیشتر سرپا هستید سعی کنید هر شب پاشویه کنید و با مرطوب نگهداشتن و لایه برداری از تشکیل لایههای ترک پا جلوگیری کنید.
- از لوسیون و مواد پاک کننده شیمایی که حاوی الکل های تند و عطر و رنگ تشکیل شده است خودداری کنید.
- پاهای خود را آب ولرم شستشو دهید. از آب داغ برای استحمام استفاده نکنید.
- سنگ پا را به آرامی و ملایم روی پای خود بکشید.
- در هر بار استحمام با مواد نرم کننده برای حفظ آب لایه های پوست استفاده کنید.
- سعی کنید روزانه بین 10 تا 12 لیوان آب بنوشید.
- از دستکاری زخم های پا جدا خودداری کنید.
روش استفاده از کرم برای ترک پا
خاصیت خوب یک کرم ترک پا بسته به مواد تشکیل دهنده آن در ساخت آن بستگی دارد. پیشنهاد میشود اگر قصد دارید از کرم های ترک پا برای درمان استفاده کنید با استفاده از نکات زیر یک کرم ترک پای مناسب خرید و استفاده کنید. کرمهای ترک پا در انواع مختلف با هر نوع بودجه ای قابل تهیه است.
-
ماده آلا نتونین
این ماده برای مرطوب کنندگی قوی روی سطح پوست عمل میکند. در بسیاری از کرم ها از این ماده استفاده میشود.
-
ماده گلیسرین :
حفظ رطوبت پوست در سلامت بودن آن نقش زیادی دارد. گلیسرین ذر حفظ و شادابی پوست نقش بالایی دارد. این ماده در حفظ و شادابی پوست بخصوص جوان سازی نقش بالایی دارد.
-
روغن جوجویا :
یک نرم کننده عالی برای جلوگیری از ضخیم شدن پوست پا میباشد. جوجویا با نفوذ به لایه زیرین پوست بال تحریک غدد باعث ترشح ماده چربی میباشد که نقش بالایی در حفظ شادابی و حفظ رطوبت پوست دارا میباشد.
-
روغن درخت چای :
یک روغن موثر در درمان ترک های پا با خاصیت آنتی باکتریایی قدرتمند از بروز عفونت های قارچی در زخم های ترک پا به شما کمک میکند.
-
آلفا هیدروکسی اسیدها :
یک لایه بردار عالی با استفاده از خواص طبیعی میوهها و نیشکر تهیه میشود.
-
شی باتز :
این ماده یک آبرسان مناسب با خاصیت نرم کنندگی و کشش دهنده میباشد که از حالت آنتی اکسیدانی خوبی برای بهبود زخمها برخوردار است.